Nagyon megható üzenettel hagyta itt Magyarországot az argentin nagykövet

A levelet tartalmi változtatás nélkül közöljük, hogy Önök is lássák, mi fog igazán hiányozni Buenos Airesben a volt magyarországi nagykövetnek.

VISZONT LÁTÁSRA!

 

Kedves Barátaim!

 

Szerdán, július 13-án egy repülő vissza visz bennünket Buenos Airesbe.

 

Három és fél felejthetetlen évet töltöttem itt a Nagykövetség élén.

 

Bőröndünkben van Tokaji, Pálinka, néhány csomag pirospaprika, Kalocsán hímzett terírők, magyar művészek alkotásai, rengeteg fotográfiai könyv és számtalan koncertprogram.

Szívünkben elvisszük a Normafánál tett hosszú barangolások emlékét, a magyar zenészek tehetségét, a cirkuszi előadásokat, a Duna és a Balaton parti sétákat, megannyi részletét a magyar tájnak és persze az itt élő emberek kedvességét.

 

Csütörtöktől, már a hazai utcákat járjuk, reménytelenül kutatva mangalica sonka és kürtöskalács után...és mindenkinek azt meséljük, hogy tizenegy évszázada hét bátor törzs tagjai megalapítottak egy országot Európa közepén, melyet egyszer az életben muszáj látnia mindenkinek.

 

Nagyon köszönöm a sok támogatást és a kedvességet amit kaptam. A légitársaság utaslistája szerint három vagy négyszáz ember utazik majd a gépen. De valójában sokkal több. Ott lesz Liszt Ferenc, Petőfi Sándor, Szabó István, a nagy bűvész Soma, Victor Vasarelly, Ámos Imre, Bartók Béla, Lechner Ödön, a budai dombok, a pesti milongák és Önök...igen, Önök is eljönnek velünk.

 

Mindörökre.

 

Szeretettel,

Claudio Giacomino

A levélhez ezt a képet csatolták: