Varga Mihály Sors Lászlót jelöli NAV-vezetőnek

Volt rendőrjárőr, nyomozó, ügyvéd is.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint Sors László, a NAV eddigi bűnüldözési és a nyomozóhatósági feladatok ellátásáért felelős helyettes államtitkára várható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetéséért felelős államtitkárának posztjára.

A 49 éves Sors életrajza szerint 1988-ban kezdte a rendőri pályafutását járőrként, a Rendőrtiszti Főiskolát 1994-ben fejezte be. 1994 és 1996 között a BRFK Vizsgálati Főosztály Gazdaságvédelmi Osztályán dolgozott, ez idő alatt a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát is elvégezte. 1996-ban az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságára került, itt 1999-ig dolgozott. Ezt követően ment az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Bűnügyi Igazgatóságához, ahol először adónyomozó, majd hivatalvezető volt 2005-ig. Közben 2001-ben az ELTE-n jogot végzett, 2002-ben közigazgatási, 2005-ben pedig jogi szakvizsgát tett. 2006 és 2010 között saját ügyvédi irodájában dolgozott, az Fidesz 2010-es győzelme után lett a Vám- és Pénzügyőrség (VP) bűnügyi főigazgatója, majd az APEH és a VP integrációja nyomán létrejött NAV bűnügyi elnökhelyettese, az átszervezés után helyettes államtitkára lett.

Egy hete írtunk arról, hogy kisebb kavarodást okozott a kormány(át)alakítás során, hogy Varga Mihály Izer Norbertet adóügyekért felelős államtitkárrá nevezte ki. Ezt akkor még a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworks-csoportba tartozó Világgazdaság, illetve számos szaklap mellett portálunk is úgy értelmezte, hogy Izer veszi át a távozó Tállai András NAV-vezető helyét. Ám egy előző napi kormányrendelet megalkotta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetéséért felelős államtitkára pozíciót, mely így elvált az adóügyekért felelős államtitkári poszttól.

Egy tegnapi (!) kormányrendelet miatt mégsem Izer Norbert az új NAV-vezér!

Mint arról reggel beszámoltunk, Varga Mihály pénzügyminiszter Izer Norbert eddigi helyettes államtitkárt adóügyekért felelős államtitkárrá nevezte ki. Ezt még a Világgazdaság is úgy értelmezte, hogy „így a szakpolitikus lesz az adóhatóság legfőbb irányítója is".