NAV-ost jelentettek fel a Magyar Szigeten

Érpatak polgármestere a magyar Szigeten intézkedő NAV munkatársait fotózta, am az egyikük erőszakkal megpróbálta kicsavarni a fényképezőgépét a kezéből. Feljelentés lett a vége.

A kiérkező rendőrök megpróbálták a polgármestert lebeszélni a feljelentésről, ez azonban a törvény szerint intézkedési kötelezettség elmulasztása hivatalos személy által elkövetett jogsértéssel szemben.

A rendőrök figyelmét többször felhívták, hogy a feljelentést fel kell venniük a helyszínen is. A NAV munkatársai el akarták hagyni az intézkedés helyszínét, de ezt a Magyar Sziget rendezői és résztvevői megakadályozták, eleget téve állampolgársági kötelességüknek. A rendőrök erősítést kértek, ezt követően kiérkezett a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője, ezáltal elindult az intézkedés, megtörténhetett a feljelentés.

Amíg a százados nem érkezett meg, addig a helyszínen lévő rendőrök a NAV munkatársát még csak nem is igazoltatták. Összesen 14 rendőr, 4 járőrkocsi és 2 készenléti kisbusz kiérkezése árán sikerült a jogsérelmet bejelenteni.

A Magyar Sziget csütörtökön, Velencén nyitotta meg kapuit és vasárnapig várja a látogatókat. A programokról, előadásokról és koncertekről korábbi cikkünkből tud tájékozódni.