Ne engedjék a politikát az iskolaigazgatói székbe!

Nyílt levelet írt Kecskemét képviselőihez a Bányai Júlia Gimnázium körül kialakult helyzet kapcsán Dúró Dóra.

Mint a képviselő fogalmazott, a Bányai Júlia Gimnázium hosszú idő óta kiemelkedő pedagógiai tevékenységet folytat Kecskeméten, s nem csak a város, hanem az egész régió fontos oktatási szereplője. Ennek a munkának meghatározó alakja dr. Lukács Lajos, aki eddig két évtizedet töltött az intézmény élén.

Dúró Dóra szerint a magyar közoktatás erősítése csak azon elkötelezett pedagógusok, valamint iskolaigazgatók munkája révén valósulhat meg, akik felhalmozott szakmai tudásuk és tapasztalatuk révén biztosítani igyekeznek a folyamatos, magas színvonalú munkát.

Ebből kiindulva azt írta, az iskolavezetői pályázat során kialakult visszás helyzet nem szolgálja az iskola, a gyermekek és a tantestület érdekeit. Úgy véli, a városi képviselők is tisztában vannak azzal, hogy dr. Lukács Lajos intézményvezetői mellőzése nem indokolt. Ezért a parlamenti képviselő kéri, hogy ne engedjék a politikát az iskolaigazgatói székbe.

„Reményemet fejezem ki, hogy a Tisztelt Képviselő-testület olyan állásfoglalást tesz, amely segíti az iskolát az eddig megtett út folytatásában, s amely összhangban áll a tantestület és a szülők által is szorgalmazott stabilitással” - fogalmazott Dúró Dóra.