Negatív rekordot döntött a MÁV az augusztusi késésekben

Negatív rekordot döntött a MÁV az augusztusi késésekben

A Vitézy Dávid által ismertetett adatok alapján a magyar InterCity-vonatok több, mint 67 százaléka késett öt percnél többet előző hónapban.

Megvannak az augusztusi késési adatok: ismét negatív rekordot döntött a MÁV – számolt be Vitézy Dávid hétfő reggeli Facebook posztjában.

A korábbi főpolgármester-jelölt rámutatott:

"A magyar InterCity-k mindössze 32,8%-a volt pontos (azaz késett kevesebbet, mint 5 perc) augusztusban - ilyen rossz értéket soha nem rögzítettek még, mióta vezetnek menetrendszerűségi statisztikát a magyar vasúton".

Vitézy szerint az idősorokat megnézve az látszik, hogy az elmúlt években a magyar vasút megbízhatósága látványos romlásnak indult.

Immár megvan a kétharmad is: a magyar InterCity-vonatok több, mint 67 százaléka késett öt percnél többet idén augusztusban. Ez pedig a Lázár János által meghozott hibás döntések sorozatának köszönhető

- fogalmaz bejegyzésében.

Vitézy Dávid kifejtette, az építési és közlekedési miniszter egytől egyig lemondott minden vasúti járműbeszerzést, leállította a pályafelújításokat és fejlesztéseket, a kivont források és bezuhant bevételek miatt elszaporodtak a pályahibák, a központosított berszerzések nyomán darabjaira hullott MÁV karbantartás miatt sűrűsödnek a járműhibák, az alkatrészhiány miatt egyre több a tartósan félreállított, de amúgy jó állapotú IC-kocsi, motorvonat - tette hozzá.

(Címlapkép: MTI)