Nem akar temetőt a pécsi önkormányzat a PMFC-stadionban

Az önkormányzat mentené meg a pécsi utánpótlást – írja az origo.hu. A pécsi önkormányzat biztosítja a lehetőséget a PMFC utánpótláskorú labdarúgóinak, hogy folytassák karrierjüket - jelentette be a város polgármestere hétfőn.

Páva Zsolt azután tartott sajtótájékoztatót, hogy a múlt héten biztossá vált: a Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus és a Lombard Pápa Termál FC mellett a PMFC-Matias sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így a csapat legfeljebb a harmadosztályban szerepelhet a következő idényben. A Pécs-Nyíregyháza (2-1) mérkőzés után a szurkolók eltemették a pécsi focit.

Az önkormányzat saját sportcégén, a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt.-n keresztül ad lehetőséget PMFC utánpótláskorú játékosainak a folytatásra. Páva Zsolt kitért arra is, hogy azokat az utánpótláskorúakat szólítják meg, akik a nevelőklubban.

Páva szerint az infrastruktúra jelenleg is rendelkezésre áll, de szeretné elérni az önkormányzat, hogy a PMFC-Matiast működtető gazdasági társaság adja vissza a városnak a PMFC-stadiont, melyet 2007-ben ötven évre bérbe kapott az önkormányzattól.

Vári Attila, a PSN vezérigazgatója kiemelte: a sportszervezet jelenleg is több mint másfél tucat utánpótlás-szakosztályt működtet, sportolói létszáma meghaladja az ezret. Elmondta mindent megtesznek azért, hogy a PMFC-nél jelenleg futballozó mintegy 300 fiatal és az edzői stáb a PSN-nél megtalálhassa számításait.

Páva Zsolt elmondta: később dönti el az önkormányzat, milyen klubot, sportszervezetet támogat azzal a céllal, Pécsnek mielőbb ismét NB1-es labdarúgócsapata legyen.