Nem rendőri bántalmazás, hanem az elfogyasztott drog okozta a turai férfi halálát

Az elhunyt előzőleg egy ismeretlen összetételű pszichoaktív anyagot fogyasztott, ami keringési és légzési elégtelenséget okozott.

A turai férfi 2015. július 8-án engedély nélkül bement egy idegen ház kertjébe, ahonnan a tulajdonos felszólítása ellenére sem volt hajlandó távozni.

A lakók rendőrt hívtak, a rendőrök elfogták és testi kényszer alkalmazásával megbilincselték a menekülni próbáló férfit és mivel zavartan viselkedett, mentőt hívtak. A férfit kórházba vitték, de aznap este meghalt.

Az elhunyt hozzátartozói feljelentést tettek és azt állították, hogy a rendőrök megverték a férfit. Az elhunyt sógora azt is mondta, hogy látta, amint az egyenruhások bántalmazzák a földön fekvő, megbilincselt sértettet. A feljelentés alapján a KNYF hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt indított nyomozást.

Nagy Andrea, a KNYF szóvivője a hirado.hu-nak elmondta: a tanúvallomások, orvos szakértői vélemények és helyszíni bizonyítás alapján egyértelmű, hogy a férfi halálát nem rendőri bántalmazás, hanem kábítószer okozta. Az elhunyt előzőleg egy ismeretlen összetételű pszichoaktív anyagot fogyasztott, ami keringési és légzési elégtelenséget okozott.

Ezek után a tavaly nyáron rendőri intézkedés közben meghalt turai férfi ügyében hamis vád miatt indulhat újabb büntetőeljárás, ugyanis a KNYF bűncselekmény hiányában megszüntette az állítólagos bántalmazás miatt indult nyomozást, és az ügyet hamis vád gyanúja miatt áttette a Budapesti Nyomozó Ügyészségre.