Elhagyja klubját a világbajnok focista

Elhagyja klubját a világbajnok focista

Nem hosszabbítja meg világbajnok labdarúgója, Mario Götze nyáron lejáró szerződését a Borussia Dortmund. Michael Zorc, a klub sportigazgatója a VfL Wolfsburg elleni szombati bajnoki előtt a Sky televíziócsatornának azt mondta, megállapodtak a játékossal, hogy a mostani idény után nem folytatják a közös munkát.

A 27 éves Götze évek óta azonban egészségi gondok hátráltatták, és sem akkori csapatában, a Bayern Münchenben, sem visszatérve a Dortmundhoz nem találta meg korábbi jó formáját. Lucien Favre vezetőedző nem nagyon ad neki lehetőséget, ezért a mostani döntés „az ő érdekében is” született – fogalmazott Zorc.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a középpályás hol folytatja a pályafutását.

A Super Mariónak is becézett támadó középpályás felnőtt karrierjét is Dortmundban kezdte, négy év alatt 83 meccsen 22 gólt szerzett. 2013-ban igazolt a Bayern Münchenhez, ahol 73 meccsen lőtt 22 gólt. 2016 óta ismét a sárga-fekete csapat játékosa, 74 meccsen 13 találatot jegyez.

A Nationalelf felnőtt csapatában 2010-ben mutatkozott be, 63-szor húzhatta magára a válogatott mezt, és 17 gólt szerzett. A legemlékezetesebb a 2014-es brazíliai világbajnokság döntőjében szerzett egyetlen gól, a németek ezzel diadalmaskodtak az argentinok felett és hódították el a vb-címet.