A lakosok összedobják: négyméteres kerítést emelnek egy német menekültszállás köré

Hírportálok beszámolói szerint München Neuperlach nevű városrészében már két éve terveznek egy 160 fős közösségi szállást fiatalkorú menedékkérőknek, de a környék lakóinak egy csoportja tiltakozott a terv ellen és megtámadta bíróságon az építési engedélyt.

Azzal érvelnek, hogy egy óvodával vagy iskolával ellentétben a menekültszállás nemcsak hét közben, munkaidőben üzemel, hanem folyamatosan, ezért állandó zajszennyezés fenyegeti a nyugalomra vágyó szomszédokat.

A peren kívüli megállapodás értelmében zajvédő fallal veszik körül a szállást. A telek határán úgynevezett kőkosarakból - kővel töltött acél huzalrácsokból - négy méter magas falat építenek közpénzből.

A valódi okot egy bevándorlókat támogató civil szervezet vezetője nevezte meg sértetten: Monika Steinhauser (Münchner Flüchtlingsrat - MFR) azt mondta az N24 hírtelevíziónak, hogy

a lárma talán csak egy kifogás, amelyet azért vettek elő, mert a bíróságon jól lehet érvelni vele, és valójában arról lehet szó, hogy "az emberek egyáltalán nem akarnak menekülteket" a környezetükben.