Homoszexuális migránsoknak nyílt szállás Nürnbergben

A bajor Szociális Minisztérium szerint teljesen feleslegesen.

Emilia Müller, a minisztérium képviseletében kétségét fejezte ki, hogy a homoszexuális bevándorlók nagyobb veszélynek lennének kitéve Németországban, mint heteroszexuális társaik. Ezzel a tisztviselő ellentmondott a különféle LMBTQ csoportokat képviselő szervezetek kijelentéseinek, akik ettől függetlenül aggódnak az eltérő szexuális orientációjú migránsok testi épségéért.

Müller szerint Németország bárkit befogad, tekintet nélkül vallására, származására, vagy nemi orientációjára, épp ezért, a tegnap megnyitott nürnbergi létesítményt fölöslegesnek tartja.

Hamarosan Berlin is követi a példát

A Fliederlich melegjogi csoport által bérbe adott létesítmény 8 fő befogadását teszi lehetővé, és egy-két napon belül már számítanak az első lakók érkezésére.

Berlinben már egy ennél jóval nagyobb, 120 főt befogadni képes komplexum megnyitásáról is szó van, ahová márciustól várnák a homoszexuális bevándorlókat.

Michael Glas, a migránssegítő csoport vezetője szerint "egyes muszlimokat sért, hogy a menekültszállásokon saját nemükhöz vonzódó migránsok is vannak", és a szervezethez eddig 20-an fordultak segítségért, mert fenyegetve érzik magukat.

"Az előítéletek nem tűnnek el attól, hogy valaki átlépi a határokat" - utalt az aktivista a muszlim országokban és kultúrában a melegekkel szembeni előítéletek intenzív meglétére.

[fb_pages_codes:immigration]

Erőszak a szállásokon

Amellett, hogy a bevándorlók közötti erőszak amúgy is gyakori a különféle szállásokon, a vallási, származási konfliktusokhoz gyakran a szexualitással kapcsolatos összetűzések is társulnak.

Ezekről az incidensekről azonban a hatóságoknak kevés információjuk van. 2015-ben mindössze 95 esetet regisztráltak, ahol az áldozatok szexuális orientációja váltotta ki az erőszakot, de ennél nyilván jóval több hasonló bűncselekmény történt, és történik.

A támadások a verbális inzultusoktól, egészen a fizikai, vagy szexuális erőszakig terjednek.

Az eddigi adatok szerint csak Nürnberg környékén 600 homoszexuális bevándorló várja, hogy sorsa rendeződjön, de számuk eltörpül a Berlin könyékén elhelyezésre váró 3500-hoz képest.