Nemzetbiztonsági bizottság: Támogatták a titkosszolgálatok vezetésére kijelölt Kiss Csabát és Kovács Zoltán Andrást

Nemzetbiztonsági bizottság: Támogatták a titkosszolgálatok vezetésére kijelölt Kiss Csabát és Kovács Zoltán Andrást

Bízom benne, hogy az új főigazgatók a feladataikat a magyar nemzet érdekében, a hatályos jogszabályok alapján végzik majd

- írta Facebook-oldalán Sas Zoltán, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, miután zárt ülésen hallgatták meg a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a Nemzeti Információs Központ élére jelölt Kiss Csabát és Kovács Zoltán Andrást.

Zárt ülésen hallgatják meg Rogán új szuper-titkosszolgálatának irányítóját

A hvg.hu úgy értesült, hogy egy volt nemzetbiztonsági vezető, Kovács Zoltán András dandártábornok lehet a Nemzeti Információs Központ (NIK), vagyis az újonnan létrehozott, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter irányítása alá szervezett "szupertitkosszolgálat" vezetője. Kovács Zoltán András korábban a polgári nemzetbiztonsági szolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgató-helyettese volt.

A két dandártábornokot Rogán Antal javaslatára jelölték a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó titkosszolgálatok vezetésére.

Mint ismeretes, a jelenlegi kormányzati struktúrában Rogán miniszter úr felügyeli a polgári titkosszolgálatokat. A mostani ülésen két új főigazgató meghallgatását folytattuk le. A bizottság a kinevezési javaslatokat támogatta

- tette hozzá Sas Zoltán, aki eredményes munkát kívánt a szolgáltokat irányító Kiss Csabának és Kovács Zoltán Andrásnak.