Félmilliárdot kapott a vadászati kiállítás vásárosnaményi helyszíne

Félmilliárdot kapott a vadászati kiállítás vásárosnaményi helyszíne

A vásárosnaményi Hunor kiállítás lett a vadászati kiállítás egyik vidéki helyszíne. Az mfor.hu azonban azt is megírta, hogy a Hunor szállodát üzemeltető Harmónia kft. 494,5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kap a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Erre idén már nem is pályázatokon, hanem úgynevezett egyedi döntés alapján juthat az érintett cég, amelynek Kiss Zoltán a tulajdonosa. 

Róla 2013-ban Czomba Sándornak, a Nemzetgazdasági Minisztérium akkori államtitkárának barátjaként írt a hvg.hu, miután családja kilenc trafik koncesszióját is elnyerte az akkori slágermutyiban. A Hunor hotel címe a székhelye egy másik vállalkozásnak, a Kiss B. Ker. Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek, aminek szintén Kiss Zoltán a tulajdonosa. 

Az online gazdasági portál megjegyzi, hogy Vásárosnaményben összességében ennél a családnál lehet bevásárolni, cigit venni, megszállni a hotelben és megtekinteni a vadászati kiállítást is, mindehhez pedig rendszeres állami pályázati sikerek társulnak.

A lap kérdésére Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt állítja, hogy nem politikai szimpátia alapján, hanem kizárólag szakmai alapon dőlt el az, hogy kik kapnak turisztikai fejlesztési támogatást a Kisfaludy-pályázatokon.