Visszavágott a kormányközeli portál, nemcsak őket kísérti a neonáci múlt

Visszavágott a kormányközeli portál, nemcsak őket kísérti a neonáci múlt

Az egész ügy onnan robbant ki, hogy kiderült: a kormánypárti Vasárnap.hu új főszerkesztője, Horváth Tamás korábban olyan cikket publikált a szintén kormánypárti 888.hu-ra, ahol a budai kitörést éltette. Emiatt korábban Köves Slomó, az EMIH vezetője is élesen elítélte a szerzőt. Néhány nappal később az is nyilvánosságra került, hogy a szintén a Vasárnap.hu-nál dolgozó Kassab Adonis számos Izrael-ellenes posztot közölt a közösségi oldalán.

Kitartás, éljen Orbán?

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.) Az elmúlt hetekben új főszerkesztőt köszönthettünk a Vasárnap.hu propagandaportál élén. A lap számos vállalhatatlan, keresztényietlen és megbélyegző írásról híresült már el annak ellenére, hogy hivatalosan a keresztény értékek védelmére tör.

Ezt követően a Vasárnap.hu közölt leleplező képeket a Neokohn.hu külső munkatársáról, Gyenge Dánielről, amelyeken náci karlendítést végez, illetve nyilas zászlóval pózol. A Neokohn.hu magyarázatot követelt munkatársától, aki végül az oldalon megjelent írásában

beismerte, hogy ő van a képeken és bocsánatot kért az olvasóktól, valamint a szerkesztőségtől.

Gyenge a fiatalságát hozta fel önmaga védelmében, ezzel magyarázta, hogy míg korábban a náci eszmék híve volt, most már egy önmagát zsidónak nevező portálnál jelennek meg az írásai.