New Yorkban palesztinpárti tüntetők zárták le a World Trade Center bejáratát

New Yorkban palesztinpárti tüntetők zárták le a World Trade Center bejáratát

A tüntetők az Izrael és a Hamász közötti háború végét, [a palesztinok jogainak kiterjesztését követelték]() azon a helyen, ahol a World Trade Center korábbi felhőkarcolói 2001. szeptember 11-én merényletek következtében omlottak össze.

New Yorkban palesztinpárti tüntetők zárták le a World Trade Center bejáratát helyi idő szerint csütörtök kora este — számolt be az MTI.

A helyszíni felvételek szerint több száz demonstráló jelent meg zászlókkal az épületnél az „Árasszuk el New York városát Palesztináért” címmel meghirdetett esemény keretében.

A tüntetők az Izrael és a Hamász közötti háború végét, a palesztinok jogainak kiterjesztését követelték azon a helyen, ahol a World Trade Center korábbi felhőkarcolói 2001. szeptember 11-én merényletek következtében omlottak össze.

Palesztinpárti demonstrálók szerdán lezárták a New York-i John Fitzgerald Kennedy-repülőtérre vezető autóutat, valamint a Los Angeles nemzetközi repülőterére bejutást is élőlánccal akadályozták.

Az aktivisták a hatóságok kiérkezéséig akasztották meg az autóforgalmat, több utast arra kényszerítve, hogy gyalog induljon el a terminálok felé.

A tüntetők közül a rendőrök több mint hatvan embert tartóztattak le a két amerikai nagyvárosban szerdán.

New Yorkban karácsonykor is többeket őrizetbe vettek azok közül, akik a palesztinok mellett és Izrael ellen tüntettek az ünneplő tömegben, majd dulakodásban vettek részt.

(MTI)

(Címlapkép: Illusztráció, A palesztinokat támogató tüntetők egyike a Puerto Ricó-i fővárosban, San Juanban 2023. november 12-én. MTI/EPA-EFE/Thais Llorca)