Nikolics többet keres, mint Ibrahimovic

Elmondjuk, hogy miért.

Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) játékos-szakszervezete nyilvánosságra hozta a futballisták fizetési listáját – szúrta ki az NSO. A torontói Sebastian Giovinco viszi haza a legtöbbet, de Nikolics Nemanja sem jár rosszul.

Giovinco alapfizetése évi 5,6 millió dollár, aláírási bónusszal együtt 7,1 millió. A második helyen Michael Bradley, a harmadikon Carlos Vela áll.

A válogatottságot a közelmúltban lemondó Nikolics, aláírási bónusszal együtt, 1,9 millió dollárt keres, tehát nagyjából 506 millió forintot.

A Los Angeles Galaxyhez szerződő Zlatan Ibrahimovic „csak” 1,5 millió dollárt kap évente.

Ez hogy jött ki?

Az MLS-ben a fizetési sapka és még David Beckham évekkel ezelőtti odaigazolása miatt működik a kiemeltjátékos-szabály (designated player rule). Minden, MLS-ben induló csapatnak legfeljebb három olyan játékosa lehet, akinek a bérét kisebb összeggel számítják bele a fizetési sapkába, mint amennyit valójában kap.

A csavar ott van, hogy alapból csak egy kiemelt futballistája lehet minden klubnak, viszont a csapatok eladhatják egymásnak ezt a címet, így a luxusadó befizetése után akár három kiemelt alkalmazottjuk is lehet.

Chicagóban Nikolics Nemanja az egyik ilyen, David Accam és Bastian Schweinsteiger mellett. Los Angelesben Ibrahimovic leigazolásakor már nem volt szabad pozíció, ezért be kell érnie a kevesebb fizetéssel is.

Itt turkálhat a játékosok zsebében.