Novák Elődöt sem engedte jótékonykodni a Fidesz

Ismert, mivel a Jobbik 2015-re meghirdette az "Önkéntesség évét", így a párt képviselői havi rendszerességgel látnak el közcélú feladatokat. Nem Novák Előd volt az első, akit a Fidesz még jótékonykodni sem hagyott: mint megírtuk, a várpalotai idősek otthonában végzett volna önkéntes munkát Kepli Lajos és Galambos István is, a fideszes polgármester azonban megtiltotta ezt.
 
Facebook-posztjában Novák Előd azt írja, az igazgató örömmel fogadta volna segítségét, de mivel a fideszes alpolgármester ezt megtiltotta, így végül egy másik intézményben látott el szolgálatot. 
 
Részlet a kiírásból:
"De hogy lehet ennyire gyűlölni minket, hogy még az ingyen végzett szociális munkánkat is megtiltják? Pedig én "álruhában" (fehér köpenyben) dolgoztam, s nem kampányolni mentem, mint pl. Simicskó István a helyi óvodákba Mikulásként, s ha valaki nem ismerte volna fel, hát az óvónőknek feladatul adták, hogy a szülőknek (így nekem is) mondják meg, ki hozta az ajándékot (pontosabban ki küldte, mert nem ért rá mindenhova személyesen elvinni a kampánycsomagot)."