Vergődés: az MSZP előbb kirúgta, majd jobb híján újra kinevezte Nyakó Istvánt sajtófőnöknek

Az MSZP kimúlásának egyik újabb parodisztikus fejezete.

Nyakó abba bukott bele, hogy átgondolatlanul és rossz stílusban adott ki egy közleményt a szekszárdi MSZP és a DK elmérgesedett vitájával kapcsolatban.

Molnár Gyula szocialista pártelnök Nyakó kirúgásával kapcsolatban a Facebookon akkor úgy fogalmazott:

„Az a célunk, hogy az Orbán-kormányt leváltsuk, hogy igazságosabb Magyarországot teremtsünk. Ezt a célt szövetségben érhetjük el, szövetséget kötni pedig csak jóhiszeműen lehet. Ez a jóhiszeműség és bizalom sérült egy helyi vita kapcsán ma átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény miatt.”

Az MSZP elnöke hozzátette:

„most a jövőt építjük, ezt múltbéli vélt vagy valós sérelmek miatt nem engedhetem kockáztatni. Ezért a felelőst a mai nappal felmentettem a munkavégzés alól”.

Később az ATV Egyenes című műsorában Molnár Gyula az esetet úgy kommentálta, hogy „háborús időszak van, amikor nem lehet hibázni, nem lehet dilemmázni és hezitálni”. Azt mondta:

„Dilemmáztunk eleget az elmúlt hónapokban, ha ez esetleg kívülről így is látszott, akkor azért elnézést kérek. (…) nagyon sajnálom Nyakó Istvánt, hogy egy elnöki utasítás ellenére tett meg egy lépést.”

Úgy tűnik azonban, hogy a zsugorodó MSZP-ben nem találtak jobbat Nyakónál , és most Molnár szépen visszaszívhat mindent.