Nyilvánosságot követelnek Vizoviczki és Kubatov izgalmas levelezésének

Tíz oldalon keresztül kevesen tudnak tények nélkül írni.

Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szombaton, a Budapesten tartott sajtótájékoztatón megjegyezte, hogy a levélnek biztosan meg kell lennie az ügyészségen és a rendőrségen is. Mint fogalmazott egy levelet elvileg ugyan bárki írhat bárkinek, de az ominózus levél – tízoldalas hosszából következtethetően – számos érdekes tényt is tartalmazhat. Szavai szerint ilyen hosszan kevesen tudnak írni, főleg konkrétumok nélkül.

Kiemelte, az már bebizonyosodott, hogy Vizoviczki László és Kubatov Gábor találkoztak, ugyanakkor azt még mindig nem lehet tudni, hogy Vizoviczki László milyen kampánytámogatásról ír az ügyészség által lefoglalt levelében, de saját megítélése alapján egy múltbéli támogatásról lehet szó. Staudt Gábor bejelentette azt is, hogy a Jobbik Polt Péter legfőbb ügyésznek címzett írásbeli kérdésben szintén igyekszik megtudni a levél tartalmát.

A néppárti ellenzék az ügyészséghez fordul a Vizoviczki-levél ügyében, Staudt szerint ha a dokumentum nem kerül nyilvánosságra, akkor az azt jelenti, hogy a Fidesz a „nemzeti együttbűnözés rendszerét” építhette ki és az amúgy is kampányfogásnak tartott polgári Magyarország eszméje inog.

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében a Jobbik által firtatott levéllel kapcsolatban leszögezte: az ügyben semmilyen rejtegetni valója nincs, ezért a levelet a nyomozás elősegítésének az érdekében 24 órán belül átadta a bűnüldözési szerveknek. Elismerte ugyanakkor azt is, hogy találkozott Vizoviczkival, akinek a levele célba ért nála.