A nyugdíjasok is a pedagógusokat támogatják

A nyugdíjasok is a pedagógusokat támogatják

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) az általa képviselt több százezer tagjának múltbeli tapasztalatai, a jelen történései, és a jövőért érzett felelőssége alapján felemeli szavát, és szolidaritását fejezi ki az oktatás szereplőinek törekvései mellett

- adta hírül a szervezet.

A NYUSZET támogatja a diákok követeléseit egy XXI. századi oktatási rendszer kialakítására, annak tartalmi, szervezeti, személyi és finanszírozási feltételeivel és támogatják a pedagógusok követelését társadalmi megbecsülésük azonnali növelésére, beleértve a bérek gyors ütemű emelését, a tanítás szabadságának biztosítását, a terhek csökkentését, a szakmai szolgálatok érdemi fejlesztését, az iskolai autonómia megteremtését.

A nyugdíjas szervezet szintén támogatja a fenntartói-működtetői rendszer átalakítását, az önkormányzatok nagyobb szerepvállalását, a tanulók számára a társadalmi mobilitás esélyét megteremtő oktatási színvonal elérését, lakóhelytől és fenntartótól függetlenül.

Közleményükben sürgetik a kormányzatot, hogy azonnal kezdjen érdemi egyeztetést a pedagógus szakszervezetekkel a halaszthatatlan döntések meghozatala érdekében, és a szakmai szervezetekkel az oktatási rendszer átalakítási irányainak, tartalmi elemeinek és időrendjének közös meghatározása céljából.

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa, megerősítve a generációk közötti szolidaritást, sok sikert kíván a diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek, céljaik eléréséhez, és saját eszközeivel, tagjain keresztül támogatja azok megvalósítását.