Úgy volt, hogy megbüntetik a répcelaki tanárokat, aztán mégsem

Egy tanár kivételével az összes pedagógus megtagadta a tantermi oktatást a Vas megyei Répcelakon. Az ATV híradójának egy neve elhallgatását kérő tanárnő azt mondta: egyenként hívta be az igazgató őket, volt, akinek fegyelmit is ígért.

A PDSZ választmányi tagja, Nagy Erzsébet azt nyilatkozta, a fegyelmi jog intézménye megszűnt, és neki a tankerületi központ vezetője azt mondta, figyelmeztetésben részesítik az érintett tanárokat.

A híradó szerint megszületett a kompromisszumos megoldás:

a tanárok visszatérnek a jelenléti oktatáshoz, ha az adott tanteremben legfeljebb tíz diák lesz bent.

Az ADOM diákmozgalom korábban arra buzdított, a járványügyi adatok miatt a diákok még ne térjenek vissza az iskolapadba. Felmérésük szerint több mint 100 ezer alsó tagozatos nem ment iskolába az első tantermi oktatási napon, azaz hétfőn.

Több mint 100 ezer alsós diák nem volt ma iskolában az ADOM Diákmozgalom szerint

Valószínűleg több mint 100 ezer alsós diák nem ment ma iskolába - hívta fel a figyelmet hétfő délutáni Facebook-posztjában az ADOM Diákmozgalom. Mint írják: a ma reggel indított felmérésük szerint a válaszadó szülők, tanárok és diákok beszámolói alapján az alsó tagozatos diákok 44%-a nem ment ma személyesen iskolába.

A pedagógusok soron kívüli első körös beoltására az elmúlt hetekben került sor, azonban sokan csak az elmúlt héten kapták meg a vakcinát. Szakemberek szerint az első oltás is megfelelő védettséget biztosíthat, azonban

a szervezetben az immunitás kialakulásának ideje legalább két hét.

Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, ahol kérték, ott a honvédség elvégezte a fertőtlenítő nagytakarítást.