Öngyilkos merénylő végzett több emberrel a kabuli külügyminisztériumnál

Öngyilkos merénylő végzett több emberrel a kabuli külügyminisztériumnál

Az elkövető Kalasnyikovval a vállán, táskát cipelve robbantott az afgán fővárosban.

Mintegy húsz-huszonöt áldozata lehet egy öngyilkos merényletnek, amely a kabuli külügyminisztérium közelében történt szerdán

- írta az AFP francia hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva.

Dzsamsed Karími, az AFP sofőrje elmondta, hogy autójában várakozott, amikor felfigyelt egy férfira, akinek vállán Kalasnyikov volt, és táskát cipelt. A férfi elhaladt Karími autója mellett, majd néhány másodperc múlva hangos robbanás hallatszott.

Karími szerint húsz-huszonöt áldozata lehet az öngyilkos merényletnek, de a halottak és a sebesültek számát nem tudta pontosan megmondani.

A robbanás tényét Halíd Zadran, a kabuli rendőrség szóvivője is megerősítette, hozzátéve, hogy a merényletnek áldozatai is vannak.

A támadás után a helyszínen készített és a közösségi oldalakon közzétett felvételeken több holttest látható.

A robbanásra egy ellenőrzőpontokkal körülvett környéken került sor, ahol több minisztérium és nagykövetség található. A merénylet időpontjában nagy volt a forgalom a közterületen.

Az MTI felidézte, bár az afganisztáni biztonsági helyzet jelentősen javult a tálibok 2021-es hatalomátvétele után, az elmúlt hónapokban számos pokolgépes merényletre került sor, amelyek többségét az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet helyi csoportja követte el.