Önkéntes szociális munkába kezd a Jobbik frakciója

Idén a nemzeti párt országgyűlési képviselői minden hónapban legalább egy napot önkéntes munkával fognak eltölteni. Mindezt azért teszik, hogy ne szakadjanak el az emberektől, azok problémáitól, élethelyzeteitől, ugyanakkor így tapasztalatot is szereznek a képviselők az élet más területéről is – mondta el Dúró Dóra az Echo Tv-ben.
 
Vona Gábor álruhás országjárásához hasonlította ezt a kezdeményezést a nemzeti párt képviselője. Az a célunk – mondta -, hogy azokat az embereket, akiket képviselünk, szeretnénk a mindennapjainkban is megismerni.
 
Hogy hol találkozhatunk Jobbikos képviselővel?
 
Gyermekotthonban, idősek otthonában, de mindenki saját maga dönti el, hogy hol vállal munkát – válaszolta Dúró Dóra.
 
Nemcsak a parlamenti munkánkkal akarunk jobbítani az emberek életén, hanem közvetlenül is segítő kezet nyújtunk feléjük, ezt szolgálja a jobbikos országgyűlési képviselők fizetéséből felajánlott 10 százalék – hangsúlyozta.
 
A spontán iskolai szegregációval kapcsolatban kijelentette: politikai lufi az iskolai integráció erőltetése.
 
Szerinte sárdobálástól mentesen kellene erről az égető problémáról beszélni. Úgy látja, érdemi előrelépés az elmúlt 25 évben nem történt a roma gyerekek oktatásában.
 
A spontán szegregációt az erősíti, hogy a kormány nem ad megfelelő segítséget azoknak a családoknak, akik normális körülmények között szeretnék taníttatni a gyermeküket – szögezte le.