Koronavírus: 11 elhunyt, 37 regisztrált beteg az elmúlt 24 órában

Koronavírus: 11 elhunyt, 37 regisztrált beteg az elmúlt 24 órában

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3035 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős beteg. Ezzel 351 főre emelkedett az elhunytak száma, 630-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból - írta a koronavirus.gov.hu.

Az elmúlt 24 órában 37 új beteget regisztráltak.

A kampány részeként rögzítik: az aktív fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 51 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza – az egészségügy felkészítése - ezzel véget ért.

Mától megkezdődik a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed

- üzeni az operatív törzs, hozzátéve: az a céljuk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont mától új szabályok lépnek életbe. Az egész országban továbbra is fontos az ajánlások és a szabályok betartása, például a 1,5 méteres védőtávolság tartása és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.