Orbán Viktor a francia Veolia vállalat vezetőjével tárgyalt, erőmű-beruházások jöhetnek hazánkba

Orbán Viktor a francia Veolia vállalat vezetőjével tárgyalt, erőmű-beruházások jöhetnek hazánkba

A kormány láthatóan egyre inkább nyit a francia energia iránt. Információk szerint hosszú távon Paks II.-t is át akarják majd állítani orosz helyett francia fűtőanyagra.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A Veolia a magyar energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője.

A keddi egyeztetés fő témája a magyar kormány és a Veolia (Dalkia) Energia Zrt. között tíz évvel ezelőtt kötött stratégiai partnerségi megállapodás megújítása volt.

Tárgyaltak a cég további magyarországi terveiről és erőmű-beruházásairól, de szóba kerültek a francia-magyar gazdasági kapcsolatok is - tájékoztatott a sajtófőnök.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Antoine Frérot, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnöke (b) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)