Orbán Viktor szerint nyáron sem tétlenkedik a kormány, kolostorban üléseznek

Orbán Viktor szerint nyáron sem tétlenkedik a kormány, kolostorban üléseznek

A következő két napban a NATO-csúcson történtekről, Svédország csatlakozási folyamatának állásáról és az orosz-ukrán háborúról is tanácskoznak Sopronbánfalván.

"Nyáron sem áll meg a munka!" - írta Facebook-oldalán Orbán Viktor, akinek vezetésével három napig tartó, "maratoni" kihelyezett kormányülés indult csütörtökön Sopronbánfalván.

A helyi kolostorban tartózkodó miniszterelnök és kormánytagok tanácskozása Havasi Bertalan közlése szerint várhatóan péntekig tart majd. A kormányfő sajtófőnöke a megtárgyalandó témák kapcsán annyit árult el, hogy "Magyarország kormánya békét akar és nemet mond a migrációra". Tájékoztatása szerint a célok változatlanok: "letörjük az inflációt, megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a családokat, megvédjük a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést".

A külügyminiszteri minőségében szintén jelen lévő Szijjártó Péter közösségi oldalán előzetesen arról számolt be, hogy szerinte bonyolult és veszélyes nemzetközi helyzetben vagyunk, meg kell védenünk magunkat, a biztonságukat, a munkahelyeket és az értékeinket.

Kormányzati források nyomán az atv.hu korábban arról adott hírt, hogy Orbán Viktor az eseményen beszámol a vilniusi NATO-csúcson történtekről, a svéd NATO-csatlakozási folyamat eredményeiről, valamint az ukrajnai háború értékeléséről is. Téma lesz az EU-s költségvetés, az uniós források, továbbá a magyar gazdaság helyzete is.

(Címlapkép: Orbán Viktor - Facebook)