Itt az újabb húzás: A közmunkások megalázása után a kórházigazgatók következnek

Retteg Orbán Viktor, retteg a kormány.

A kormány minden elkövet annak érdekében, hogy az elmúlt évek szégyenteljes nemtörődömségét leplezze - írta közleményében Lukács László György.  A Jobbik politikusa arra reagált, hogy a jól ismert fideszes hazugság propaganda most a kórházvezetőket kötelezi heti két jó hír közlésére. Teljesen valószínű, hogy ezekkel a hírekkel próbálják manipulálni az orvosokat, betegeket és a közvéleményt.         

A kormányváltásra készülő párt szakpolitikusa úgy vélekedett,

Orbán Viktor és kormánya retteg attól, hogy a cserbenhagyott egészségügy miatt fogják elbukni az áprilisi választásokat.

Lehet heti két jó hír megírására kötelezni a kórházi vezetőket, lehet reklámozni a fideszes médiában, hogy minden a legnagyobb rendben van, de a valóságot a betegek úgyis nap, mint nap látják és átélik az egészségügyi intézményekben.      

Megáll az ész: Propagandafeladatokat kaptak a kórházak

Az igazgatóknak lapinformáció szerint központi utasításra pozitív kicsengésű médiajelenlétet kell produkálniuk.Mulasztás esetén figyelmeztetést kapnak a kórházfenntartó hivatalból. A hírt közlő Népszava szerint az ötlet nem a szakállamtitkárságé.Az újság úgy értesült, hogy van olyan intézmény, ami a kormányközeli Médianézőt bízta meg hírgyűjtéssel. A lap több intézményvezetőt is megkeresett, akik elismerték, hogy kaptak ilyen feladatot, de nem akartak erről beszélni.

  

A Jobbik kormányra kerülve nem a pozitív hírek megírását, hanem a hibák és hiányosságok feltárását fogja kérni a kórházak vezetőitől, mert a Jobbik - a Fidesszel ellentétben - nem az egészségügy problémájának elfedésében érdekelt, hanem azok azonnali megoldásában. 

Lukács szerint bárki is találta a ki a közvélemény újabb becsapására irányuló egészségügyi propaganda hírközlést, az nem segíteni akar, hanem ellenkezőleg:

be akarja csapni a betegeket és méltatlan helyzetbe akarja hozni az intézményvezetőket, dolgozókat. 

Frissítés:

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szerint nincs utasítás, de minden fejlesztést, eredményt örömmel osztanak meg a lakossággal.