Orbán nem fog szexszel riogatni Tapolcán – az butaság lenne

A veszprémi vereség megtörhette a Fidesz morálját, ezért komoly energiákat fektetnek majd a tapolcai kampányba.

A hvg.hu több Fidesz közeli forrást keresett meg, hogy azok értékeljék a veszprémi vereség okait, következményeit. A lapnak két névtelenséget kérő magas rangú illető is megerősítette, hogy a miniszterelnök-pártelnök részben önkritikus beszédet tartott a párt elnöksége előtt. Másrészt kritizálta a kampányt és a mozgósítást.

A névtelen kibeszélők azt mondták, hogy a pártvezetés szerint nem volt elég erős a Késszel szembeni negatív kampány, nem volt elég lelkesítő a mozgósítás és nem is érezte a Fidesz tábora a választás tétjét.

A párt attól tart, hogy elbizonytalanodik a szervezet középrétege, aminek többek között az a dolga, hogy a ciklus közben is közvetítse a Fidesz üzeneteit, megmagyarázza a cselekedeteit.

Kész Zoltánnal kapcsán azt is elővették a köztévében, hogy 16 éve írt angol nyelvkönyvében a példamondatokban olyasmik szerepeltek, mint: „a gyerekvállalást nem lehet a heteroszexuális párokra korlátozni.”

Felmerült, hogy Kész egy volt tanítványát vette el feleségül, a politikus ezt később cáfolta. A Fideszben úgy látják, ezek a "szexes" negatív anyagok gyengére sikeredtek, ráadásul Simicska Lajos médiája is g*** volt. A Magyar Nemzet és a Hír Tv nem segített eleget a kampányban.

„Szexszel riogatni 2015-ben akkora butaság, hogy nincsenek rá szavak. A választóknak nem áll fel a szőr a hátán egy angol tankönyvben található szexuális utalástól. Ezzel támadni olyan, mintha a horgászokkal riogatnánk a vadászokat”

- mondta a lapnak az egyik anonim fideszes.

Egy fideszes egyenesen örült Kész Zoltán győzelmének. Szerinte a szabadpiaci nézeteket valló politikus egy újabb „szilánk” az ellenzéki térfélen, kijelentéseivel csak tovább gerjeszti majd a feszültséget az egyébként is töredezett baloldalon.

Ettől függetlenül úgy tudni, hogy a párt vezetése most a tapolcai győzelemtől várja a lélektani fordulatot.