Katonai vezénylési akcióterv: 110 kollégiumot és 58 hotelt foglaltak le

Katonai vezénylési akcióterv: 110 kollégiumot és 58 hotelt foglaltak le

Az ország legfontosabb dokumentumának nevezte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani, amikor tömegessé válik a koronavírus-fertőzés.

A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük - mondta.

A kormányfő azt is hozzátette, hogy 110 kollégiumot foglaltak le - ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni - és 58 hotelt - ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak -, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és 203 770 ember étkeztetésére vannak felkészülve.

Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára - mondta Orbán Viktor.

További bejelentések az interjúból:

Orbán: minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forint pluszjuttatást kap

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában a következőkről beszélt: rendelkezésre áll egy katonai vezénylési akcióterv, hogy amikor 10 ezrével jönnek a betegek, fel legyenek készülve 110 kollégium és 58 hotel van lefoglalva "Ezzel foglalkozunk mi, az a kérdés, mivel foglalkozik Brüsszel? Én nem tudom, milyen emberek ülnek ott.

(MTI)