Infláció van, na: 1,5 millióról 3,5 millióra emelnék Orbán Viktor fizetését

Infláció van, na: 1,5 millióról 3,5 millióra emelnék Orbán Viktor fizetését

Nemcsak az árak emelkednek jelentősen, hanem úgy tűnik, Orbán Viktor fizetése is fog hamarosan - szúrta egy frissen benyújtott salátatörvényben szúrta ki a hvg.hu.

A Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott, röpke 61 oldalas, „Egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” című javaslat célja, hogy a miniszterelnök ugyanolyan díjazást kapjon, mint Kövér László házelnök.

Orbán Viktor eddig havi bruttó 1,5 milliót keresett kormányfőként, mostantól ez több mint duplájára, 3,5 millió forintra nőhet.

A miniszterelnök ezenkívül jár még országgyűlési képviselőként havi 1,3 millió forint képviselői alapdíj is.

A lap hozzátette, Orbán eddig rosszabbul keresett, mint miniszterei, akiknek többsége 2 millió körül keres.

Ahogyan arról csütörtökön beszámoltunk, Orbán a vagyonnyilatkozata szerint továbbra is szerényen él, noha körülötte már szinte mindenki milliárdos. A kormányfő utoljára januárban tette közzé vagyoni helyzetét, de azóta sem él jobban mint négy éve... Az elmúlt fél évben sem tudott megtakarítani egy fillért sem, nincs szegénynek sem autója, hajója, repülője, de még saját vállalkozása sem, sőt egyetlen céghez sincs köze.

Jaj, szegény Orbán: a miniszterelnöknek nincs egy fillér megtakarítása sem

Bemutatták vagyonnyilatkozatukat az új parlament képviselői. Nagy változás nincs, főleg Orbán Viktort illetően, hiszen úgy tűnik, körülötte már szinte mindenki milliárdos, de a kormányfő továbbra is szerényen él. Legalábbis a vagyonnyilatkozata alapján. A miniszterelnök utoljára januárban tette közzé vagyoni helyzetét, de azóta sem él jobban mint négy éve...