A Jobbik „újdonsült békegalambnak” nevezte Orbánt

A Jobbik „újdonsült békegalambnak” nevezte Orbánt

Közleményben értékelte a Jobbik Orbán Viktor keddi, március 15-i beszédét. Az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök „szóvirágcsokrot adott át” a gyűlés résztvevőinek, az „újdonsült békegalambnak” nevezett kormányfőt pedig hiteltelennek nevezték, mert „saját magának adta a kilincset Vlagyimir Putyin dolgozószobájában”.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Úgy vélik, „Győzikék és Fásy Ádámok felvonultatásával persze lehet még próbálkozni”, de emlékeztetnek, már korábbi szövetségesei is „egy lesajnált Putyin-bohócnak” tartják. Utalnak Mateusz Morawiecki lengyel miniszerelnökre, aki szerint „a történelmet a háború tépázta Kijevben írják. A szabadság itt harcol a zsarnokság világával szemben”, miközben Orbán „fél szemmel Moszkvát lesve, szokás szerint a lapítást választotta”.

Erről volt szó a közép-európai vezetők kijevi látogatásán, melyre Orbán nem ment el

Az Európai Unió tagjelölti státusának megadását sürgette Ukrajna számára Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kedd éjjel Kijevben, Jarosław Kaczyński kormányfőhelyettes pedig nemzetközi békefenntartó misszió küldésére tett javaslatot. A lengyel kormány két vezető képviselője Petr Fiala cseh és Janez Jansa szlovén kormányfővel együtt, vonaton érkezett az ukrán fővárosba, első külföldi vezetőként február 24.