Orbán Viktor logikája szerint fölösleges volt a népszavazás

Két kérdés, egy nagyon is sokatmondó válasz.

Arra a kérdésre, hogy a sikertelen népszavazás eredménye a saját megítélése szerint satnya-e vagy sem, Orbán így válaszolt:

"3,3 millió? Az miért volna satnya? Az nagy izom."

Arra pedig, hogy egy érvénytelen referendumnak miért ugyanaz a törvényi következménye, mint egy érvényesnek - tehát egy alkotmánymódosítás - ezt reagálta:

"Ha érvényes lett volna, akkor magától lett volna közjogi következménye, így pedig, hogy nem érvényes, azt kell adni neki."

Ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy a Jobbik által már régóta javasolt alkotmánymódosítás a megfelelő és szükséges eszköz a probléma kezelésére, de ha már úgy alakult, akkor elherdáltak egy hegynyi adóforintot is, hogy jobban nézzen ki a szavazatszerző showműsor.

Kár, hogy ezzel még Brüsszel kezébe is sikerült adni egy hatalmas aduászt Magyarországgal szemben. Jean-Claude Juncker valószínűleg már nagyon várja, hogy képen röhöghesse Orbánt...

Vona: Orbán Viktor bukott politikus, az otthon maradók neki üzentek

A Jobbik a kezdetektől fogva elutasítja a kvótát, ezért haragszom Önre, és ezért követelem a lemondását, mert az országot belelavírozta egy kudarcos helyzetbe - mondta az ellenzéki párt elnöke. Vona emlékeztetett: már májusban javasolta az alaptörvény módosítását, ám hiába érveltek mellette, a fideszes képviselők nevetgéltek, vihorásztak, pökhendiek voltak, erre most 15 milliárd forint elköltése óta ők is előállnak a javaslattal.