Orbán Viktor már négy megosztásban népszerűsíti a politikai pedofilizmust

Orbán Viktor már négy megosztásban népszerűsíti a politikai pedofilizmust

Orbán Viktor tegnap kirakott egy fotót arról, hogy ismét elvitte őt az anyukája a régi óvodájába, majd egy videót, majd még egy fényképet, ma pedig egy egész fotósorozatot. 

A miniszterelnök (és a stábja) nagyon unatkozhat, mert hiába jött haza a magyar államfő a Türk Tanácsból, azóta négy (tehát 4) darab Facebook-megosztása is arról szól, hogy óvodás gyermekekkel fotózkodik, leül melléjük, stb. - s közben fogalmunk sincs arról például, hogy Palkovics László tagja-e még az Orbán-kormánynak

Az nyilván sejthető, hogy Orbán Viktor kényszeresen dühíti az ellenzékét (így az ország egyik felét), de főleg az érintett téma miatt, azért ez több már a befogadható trollkodásnál.

Orbán Viktor tegnap kirakott egy fotót arról, hogy ismét elvitte őt az anyukája a régi óvodájába, majd egy videót, majd még egy fényképet, ma pedig egy egész fotósorozatot. 

Alig néhány nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy Dunai Mónika, Rákosmente és térsége kormánypárti országgyűlési képviselője november 4-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc vérbe fojtásának gyásznapján egy olyan képet töltött fel Facebook oldalára, amin ismét gyerekekkel pózol a rákosmenti '56-os nemzetőr emlékműnél.

Persze, a fideszes képviselő nem elégedett meg a politikai pedofilizmus ezen szintjén, számtalan alkalommal használta ki a gyermekeket, hogy szimpátiát keltsen a választókban. 

A NER és a politikai pedofília

Mint megírtuk, idén februárban Vinnai Győző a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselőjelöltje népviseletbe öltöztetett óvodásokkal kampányolt Balsán, amikor is egy óvodai tornaszobát adott át Balsán.

Márciusban pedig a Jobbik országgyűlési képviselője, Ander Balázs a BarcsMédia videós beszámolójában szembesült azzal, hogy a hétéves kisfiát, Koppányt több gyermektársával együtt kivezényelték egy fideszes kampányeseményre, miután három kormánypárti politikus, Koós Csaba fideszes polgármester, Szászfalvi László KDNP-s országgyűlési képviselő, a térség kormánypárti képviselőjelöltje, valamint Bíró Norbert, a Somogy megyei közgyűlés fideszes elnöke úgy döntött, hogy kisgyermekek társaságában filmeztetik magukat a most átadott barcsi játszótéren.

Nem ma kezdte a Fidesz

Emlékezetes, a 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választás kampányában

a kormánypárti politikusok, egészen Orbán Viktorig, olyan mélyen merítkeztek meg a politikai pedofíliában, hogy az még a Nemzeti Választási Bizottságnál is kiverte a biztosítékot.

A miniszterelnöknek 350 ezer forintos bírságot kellett fizetnie az elhíresült óvodai látogatása és videója után és közel ekkora bírságot szabtak ki Hoppál Péterre is, aki a kampánya során arról posztolt képeket, hogy gyerekeknek ad át ajándékot.

A teljesség igénye nélkül, Rogán László, Budakalász fideszes polgármestere óvodásokkal ölelkezettPánczél Károly fideszes országgyűlési képviselő kivezényeltette a szigetbecsei ovisokat, hogy előttük végezze el az első kapavágásokat az épülő óvoda területén.

2017-ben a csepregi ovisokat egy utca átadásakor, hideg időben térdeltették a betonon.

A szexbotrányába belebukott Borkai Zsolt fél éven belül másodszor is átadott egy futópályát úgy, hogy oda a szülők tudta és engedélye nélkül kivezényelték a kisiskolásokat is. Fercsák Róbert, Baja fideszes polgármestere pedig először bölcsődésekkel, később pedig ovisokkal pózolt.

Egy gyerek nem eszköz, nem díszlet, hanem jogokkal rendelkező állampolgár. Nem lehet kihasználni és politikai előnyökhöz jutni gyerekeken keresztül.

írta a 2018-as országgyűlési választások kapcsán, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány. A civil szervezet még egy ötpontos szakmai segédanyagot is elkészített, de a Fidesz kampány irányítói válaszra sem méltatták.

A Hintalovon egyébként egyértelműen fogalmaz:

„Ne azért legyen benne egy gyerek egy kampányban, mert gyerek, hanem mert üzenete van, amit közvetíteni szeretne. Ha egy gyereknek nem a véleménye és tapasztalata számít, akkor az nem lehet más, mint kizsákmányolás.”

A gyermekjogi szakemberek egy 5 pontos ajánlást is megfogalmaztak, melyek útmutatóul szolgálnak a gyerekek közéletben játszott szerepéről és politikai kommunikációban való részvételéről.

  • 1. A gyerekeket védeni kell a manipulációtól. A választási kampányoknak ők nem célcsoportjai.
  • 2. A gyereknek joguk van a megfelelő tájékoztatásra a politikáról. Segíteni kell őket, hogy megértsék a politika és pártpolitika szerepét a közélet alakításában.
  • 3. A gyerekek nem használhatók politikai célokra.
  • 4. A gyerekek nem közszereplők: személyes adataik, képmásuk felhasználása sértheti jogaikat és legjobb érdeküket.
  • 5. A gyerekeknek vannak polgári jogaik, és részt vehetnek az őket érintő közéleti kérdésekben.