Mielőtt Putyinnal találkozna, a spanyol populisták miatt Madridba ment Orbán Viktor

Mielőtt Putyinnal találkozna, a spanyol populisták miatt Madridba ment Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök Madridban megkezdte tárgyalásait; péntek este elsőként a jobboldali VOX párt elnökével egyeztetett - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hozzátéve: Orbán Viktor szombaton Nicolas Sarkozy volt francia elnökkel folytat megbeszélést.

Nemzetközi sajtó - Míg Orbán keresi a helyét Európában, elveszítheti a választást

A hazai balliberális sajtó már kész tényként számolt be szerda délelőtt arról, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői beülnének az Identitás és Demokrácia nevű képviselőcsoportba, ahol eddig osztrák, belga, cseh, dán, észt, finn, francia, német és olasz jobboldali és szélsőjobboldali pártok foglaltak helyet.

Az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően került sor Orbán Viktor és Santiago Abascal, a VOX elnökének megbeszélésére, a téma az európai keresztény és konzervatív értékek védelme, a családok és a gyermekvállalás támogatása valamint az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.

Szombaton plenáris ülést tartanak az európai jobboldalhoz tartozó pártelnökök, majd Orbán Viktor Párizsba utazik, ahol Nicolas Sarkozy korábbi francia köztársasági elnökkel tárgyal - mondta Havasi Bertalan.