Még nem írtak alá semmit, de az állami propagandagépezet már Orbán hatalmas győzelméről beszél

Még nem írtak alá semmit, de az állami propagandagépezet már Orbán hatalmas győzelméről beszél

Ha minden úgy lesz, ahogy most állnak a dolgok, akkor a Sorosista Brüsszel ismét kiegyezett a Soros-ösztöndíjas Orbán-kormánnyal, ami igazából nem annyira meglepő annak tudatában, hogy a német autóipar számára elengedhetetlen, hogy az összeszerelő üzeme az Európai Unió területén maradjon. 

Orbán Viktor vétójának visszavonása, illetve a jogállami mechanizmus uniós befagyasztása annyit mindenképpen feltételez, hogy a Fidesznek - persze, ha nem lesz több eresz - nem nagyon kell tartania a kétfrontos küzdelemtől. Minden erejüket és pénzüket a '22-es választási kampányra fordíthatják. 

És a propagandagyár már működésbe is lépett. 

Az az adófizetői pénzből fenntartott MTI szerda este már szemlézi is a Fidesz egyik propagandalapját, amelyben arról "tájékoztatnak", hogy "hatalmas győzelmet aratott Magyarország és Lengyelország az uniós költségvetéssel kapcsolatos vitában, Angela Merkel, az unió soros elnökének szerepét betöltő Németország kancellárja elfogadta Orbán Viktor miniszterelnök és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő feltételeit, ezzel elhárul a lehetősége annak, hogy homályos politikai feltételek - különösen a bevándorlással és a genderkérdésekkel kapcsolatban - alapján próbáljanak megbüntetni országokat."

Az pedig már az EU-közösségének közös szégyene, hogy az intézkedéseknek arányban kell lenniük az esetleges sérelmek uniós költségvetésre gyakorolt hatásával, és egyértelmű okozati összefüggésnek kell lennie a sérelem és az általa az unió pénzügyi érdekeire gyakorolt negatív következmények között. Vagyis, nem elég a bizottságnak azt mondania, hogy "a jogállamiság sérült", bizonyítania is kell, hogy ennek negatív hatása van az unió költségvetésére.

A kormánypropaganda attól is hangos lesz a következő időszakban, hogy a megállapodás szerint homogén, zárt listában kell felsorolni azokat az eseteket, amelyekben az eljárás megindítható, az elfogadott lista nem bővíthető, csak konkrétumokat tartalmazhat, általános hiányosságokra nem vonatkozhat.

Mondjuk azért annyival árnyaljuk a képet, hogy még semmilyen dokumentumot nem írtak alá, így Orbán Viktor hatalmas sikere csak újságcikkekben létezik.