Macron Putyinnak: „Magadnak hazudsz”

Macron Putyinnak: „Magadnak hazudsz”

Emmanuel Macron francia elnök azt mondta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy „nagy hibát” követ el Ukrajnában. Úgy véli, a háború hosszú távon sokba fog kerülni Oroszországnak – mondta egy francia tisztviselő.

A Putyin által kezdeményezett csütörtöki telefonhívásban az orosz vezető megismételte eltökéltségét Ukrajna semlegesítése és leszerelése mellett, akár diplomáciai, akár fegyveres úton – mondta a tisztségviselő a Reutersnek.

„Semmi sem volt abban, amit Putyin elnök mondott, ami megnyugtathatna bennünket” – mondta a francia elnöki tanácsadó.

„Magadnak hazudsz”

– mondta Macron Putyinnak – mondta a tisztviselő. „Ez nagyon sokba fog kerülni az országának, országa elszigetelődik, meggyengül, és nagyon hosszú időre szankciók alá kerül.”

Putyin folytatja

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta a francia elnöknek, Emmanuel Macronnak, hogy Oroszország sikeresen fogja demilitarizálni és semlegesítieni Ukrajnát, amiről azt mondta, hogy ez a végső célja.

Putyin arról beszélt, hogy Ukrajna bármilyen kísérlete a tárgyalások halogatására csak azt eredményezné, hogy Oroszország kiegészíti követeléseit.

Elmondta Macronnak, hogy nem ért egyet a francia vezető tegnapi beszédével, amelyben egyedül az orosz elnököt tette felelőssé a háború megindításáért.

(Guardian és BBC)

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}