Ha OTP-s és okostelefonja is van, mehet a kukába a bankkártya

Nyugi, biztonságos lesz.

Ha az OTP-nél bankol és NFC képes okostelefonja van, feljebb léphet az innovációs ranglétrán – írja a HVG. Szerdán elindították a Simple alkalmazás részeként az érintéses bolti mobilfizetési szolgáltatást. Ez egyelőre csak az OTP-ügyfelek számára elérhető, bár ők is több millióan vannak, később elképzelhető, hogy a többi bank is csatlakozik a kezdeményezéshez, mert a Simple bárki számára elérhető az androidos mobiláruházban.

A szolgáltatáshoz szükség van az OTP Bank által kibocsátott MasterCard vagy Maestro bankkártyára és a fent is említett NFC-képes, minimum 4.4-es Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefonra, ami nem túl nagy kihívás. Az sem baj, ha a kártya nem PayPass-képes, ha regisztrálta az alkalmazásban kártyáját, a mobil átveszi a szerepét.

Biztonság

Előttem vannak a felháborodó honpolgárok, hogy mégis mitől lenne ez biztonságos, meg különben is, ez tuti a békaemberek machinációja, de ezzel sincs probléma. A Simple új funkciója miatt össze lehet kötni a POS-terminálokon megadandó PIN-kódot a telefon zárolásának feloldásához szükséges kóddal, tehát a telefon feloldása nélkül nem lehet fizetni vele. A PIN-t tulajdonképpen felváltja a telefon képernyőkódja.