Övék a tender: Mészáros Lőrinc és Orbán Áron cégei őrizhetik az ügyészség irodáit

Övék a tender: Mészáros Lőrinc és Orbán Áron cégei őrizhetik az ügyészség irodáit

Több mint egymilliárdos megbízást kaparintott meg évekre Orbán Viktor öccse és felcsúti szomszédja.

Három éven át Mészáros Lőrinc és Orbán Áron érdekeltségébe tartozó cégek őrzik a Központi Nyomozó Főügyészség hat épületét, a megbízás értéke pedig nettó 1,1 milliárd forint – írja az Átlátszó.

Nevezetesen a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft. és a Bank Biztonság Bizalom Zrt. nyerte a milliárdos közbeszerzést. A két fővárosi és négy vidéki irodaépület élőerős őrzés-védelmi és egyéb feladatainak ellátására kiírt tenderen még két cég indult, de őket kizárták.

A befutó két cég közül előbbi a felcsúti multimilliárdoshoz, Mészáros Lőrinchez köthető, míg az utóbbi céges kapcsolati hálójában a kormányfő testvére, Orbán Áron is felbukkan.

Az ügyészségi épületeket évek óta a Mészároshoz köthető kft. őrizte, a mellé becsatlakozó cég egyik tulajdonosa az a Multi Shoot Zrt., melynek Orbán Áron az ügyvezetője.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Mészáros Lőrinc Fidesz-KDNP-s felcsúti polgármesterként mangalicatelep avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)