Kínos! A választás előtt egy nappal derült ki a fideszesről, hogy amit csinál, az összeférhetetlen

A Népszava írt arról, hogy megállt az összeférhetetlenség gyanúja Kovács Sándorral kapcsolatban. A Fidesz helyi elnöke ugyanis képviselőként az önkormányzat cégében, a Protheus Holding Zrt-nek az igazgatóságában is helyet kapott, és a lap információi szerint Kovács Sándor 600 ezer forint körüli juttatásban részesült.

Ez már a kinevezés pillanatában is nagy botrányt kavart - ugyanis képviselő nem lehetne tagja önkormányzati cég igazgatóságának

Az önkormányzati céget nyáron Szabó Péter, a várost irányító fideszes alpolgármester hozta létre, és állítsa szerint nem tudta, hogy Kovács igazgatósági kinevezése jogszerűtlen lenne.

Szabó Péter azután vette át Pakson az irányítást, hogy főnöke, a függetlenként a Fideszt jégverés módjára elverő Süli János lett Paks2 minisztere.

Úgy tudjuk, a nukleáris kapacitásbővítés körüli beruházások miatt stratégiai fontosságú a Fidesz számára Paks "megszerzése", ezért is fúrták polgármesteri hivatali ideje alatt Sülit a kormánypárti többségű képviselő-testületben.

Az elismert szakember végül elfogadta "menekülőutat", miniszter lett belőle, ezzel pedig megüresedett a széke az atomvárosban, ezért kell holnap a paksiaknak az urnákhoz járulniuk.

A polgármesteri tisztségért négyen indulnak vasárnap: Kerezsi László (Magyar Munkáspárt), Medveczki Zoltán (Magyar Környezetvédők Pártja), Mezősi Árpád György (független) és Szabó Péter (Fidesz-KDNP-Paksi Lokálpatrióták).