Pappal áldatták meg a horror forgatási helyszínét

A paranormális ügyek elszánt kutatói visszatérnek. És úgy tűnik, félnek egy kicsit. A Démonok között (The Conjuring) Ed és Lorraine Warren valós és vérfagyasztó kalandjainak egy epizódja alapján készült. A film 2013 egyik nagy sikere volt, és sokan minden idők egyik legjobb horrorjai közé sorolják. A hivatásos démonűző párost Patrick Wilson és Vera Farmiga keltette életre, a rendező pedig a horrorszakértő James Wan volt. A héten mindhárman újra találkoztak: elkezdődött a folytatás elkészítése. És úgy tűnik, semmit nem bíztak a véletlenre.
 
 
Az első forgatási napon a stúdióban felépített házsorok között ugyanis nemcsak a teljes stáb és szereplőgárda gyűlt össze, hanem egy ördögűzésben járatos pap is, aki megáldotta a helyszínt, hogy így tartsa távol munka közben az ártó szellemeket. (Bár ha belegondolunk, ez több elvi kérdést is felvet. Például, ha az Isten áldását kérik, kérhetik-e egy olyan produkcióra, amely okkult témát dolgoz fel, ráadásul nem dokumentarista módon, tájékoztató céllal, hanem némi kasszasiker reményében... )
 
Mindenesetre a filmesek megnyugodhatnak: amikor kigyulladnak a reflektorok bármit idéznek meg, az nem juthat a közelükbe. Legalábbis papíron. A nézőket persze ez sem óvja meg a parától… A Démonok között második része jövő nyáron debütál a mozikban.
 

De ki volt Ed és Lorraine Warren?

Edward második világháborús veterán és leszerelt rendőr volt, amikor elkezdett démonológiával foglalkozni. Felesége, Lorraine látnok és médium volt, aki közösen kezdett dolgozni férjével. Okkult múzeumot nyitottak, és több könyvet írtak paratémában. Rengeteg természetfeletti ügyet vizsgáltak ki közösen. Ed Warren 2006-ban hunyt el, de felesége továbbra is folytatja a paranormális jelenségek utáni nyomozást. 
 
A Démonok között cselekménye az 1970-es éveket idézi fel, amikor a Perron családot kísértette egy boszorkány. A férj és feleség, valamint öt lányuk életét teljesen felforgatta az, hogy a nyugodtnak tűnő házban folyton rothadó hús szagát érezték, ráadásul egy démon minden hajnalban negyed hatkor megjelent náluk.
 
 
Elképesztő borzalmakat kellett átélniük a boszorkány miatt. Szerencsére nemsokára Warrenékhez fordultak, akik segítettek megoldani az ügyet. A mozi premierjén egyébként Lorraine Warren is jelen volt, és elégedett volt az eredménnyel. Már csak azért is lehetett ez így, mert a Perron család a forgatáson is részt vett, hogy minél hitelesebb legyen a film.