Párhuzamos valóság: Porosenko kinevezte Luhanszk kormányzóját

Jurij Harbuzt, a megyei adminisztráció új vezetőjét sajtójelentések szerint már be is mutatták a hivatal alkalmazottainak Szeverodonycek városában. Mivel a megyeközpont, Luhanszk szakadár ellenőrzés alatt áll, ezért az onnan mintegy 90 kilométerre északnyugatra fekvő városban működik jelenleg a kormányzói hivatal. A kelet-ukrajnai Luhanszk megye területének mintegy kétharmada van a kijevi vezetés ellenőrzése alatt, a többi részét a Moszkva által támogatott szakadárok tartják megszállva, ahol 2014-ben kikiáltották saját "államukat", a Luhanszki Népköztársaságot.

Az ukrán alkotmány szerint a megyei kormányzókat az államfő nevezi ki, míg a helyi önkormányzatokat, a megyei, járási, települési tanácsokat, valamint a polgármestereket választják. 
Az új kormányzó kinevezését az tette szükségessé, hogy elődje, Heorhij Tuka kormányzati pozíciót kapott, az újonnan létrehozott, a megszállt területek és a belső menekültek ügyeivel foglalkozó minisztérium helyettes vezetőjévé nevezték ki.   

Jurij Harbuz 1971-ben született a Luhanszk egyei Milove településen. Korábban Luhanszk megyében töltött be járási adminisztrációvezetői tisztséget, a 2014-es parlamenti választásokon Petro Porosenko Blokkjának jelöltjeként parlamenti képviselővé választották.