Semmilyen követelésükre nem reagált a kormány, ezért újabb kétnapos sztrájkba kezdenek a pedagógusok

Semmilyen követelésükre nem reagált a kormány, ezért újabb kétnapos sztrájkba kezdenek a pedagógusok

Mivel a kormány érdemben semmilyen követelésükre nem reagált, ezért a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)

március 16-ára és 17-re újabb kétnapos sztrájknapot hirdettek meg a közoktatásban és a szakképzésben egyaránt.

Arra kérik a munkavállalókat, hogy ezeken a napokon szüntessék be a munkát, és arra kérik az őket támogató szülőket, hogy lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket.

A szülőktől azt szeretnék, hogy lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, illetve az őket támogatókat pedig arra kérik, hogy az intézmények környékén szervezzenek élőláncot.

Mint írják: remélik, hogy ezzel végre a szakképzésben dolgozók követeléseit is sztrájkbizottságban tudják tárgyalni az illetékesekkel.

A kormány helyett – szégyenszemre – a bíróság jelölte ki a kormány képviselőjét az egyeztetésben, mivel ennek a törvényi kötelezettségnek a kormány a mai napig nem tett eleget. A PDSZ 2023. február 22-én benyújtotta a bíróságnak a sztrájk alatti még elégséges szolgáltatásról szóló ajánlatát, amely a kétórás figyelmeztető sztrájkra vonatkozó jogerős végzés alapján készült

- fogalmaznak felhívásukban a Nedolgozzingyen.hu oldalon.