Részben Mészáros Lőrinc 500 milliójából a TV2 igazgatósági elnöke csinálja az új kormányközeli tévét

Részben Mészáros Lőrinc 500 milliójából a TV2 igazgatósági elnöke csinálja az új kormányközeli tévét

Amíg az ellenzéki oldalon még meg sem kezdődtek a tárgyalások a 2022-es országgyűlési választásokra, a Fidesz a HírTV és a közmédia mellé gründol magának még egy harmadik kábelcsatornát is, a Pesti TV-t. 

Vaszily Miklós, a TV2 igazgatósági elnöke, az Index hirdetési- és pénzügyeiben kulcsontossságú Indamédia résztulajdonosa, illetve a közmédia korábbi vezetője a 444-nek elismerte, májusban alapított új cége, a Progressive Media első projektje a Pesti TV nevű kábelcsatorna elindítása lesz. 

A Progressive Mediának (PM) Vaszily az 50 százalékát birtokolja, a másik fele pedig egy olyan, Bizalom Vagyonkezelő Kft nevű cégé, ami a G7 gazdasági lap mai cikke szerint okirattal bizonyíthatóan Mészáros Lőrinc pénzét kezeli, és eddig 500 millió forintot bocsátott a PM rendelkezésére.

Vaszily a 444-nek elmesélte azt is, hogy a Pesti TV-ben a tartalomszolgáltatás Huth Gergelyék, vagyis a Pesti Srácok feladata lesz - innen a  csatorna neve is - a Progressive pedig a médiaszolgáltatási feladatokat fogja ellátni.

Vaszily Miklós továbbá hangsúlyozta, hogy a PM-nek és a Pesti TV-projektnek semmi köze sem a Tv2-höz, sem pedig az Indamédiához. 

Az új csatorna kábeltévé lesz, az alapítói szeretnék, ha bekerülne a kábelszolgáltatók kínálatába. 

Kemény lesz így a kampány.