TV2: Nincs automatikus átjárás a 2020-ban félmilliárdot eltapsoló Pesti TV-ből

TV2: Nincs automatikus átjárás a 2020-ban félmilliárdot eltapsoló Pesti TV-ből

A Fidesz-közeli Pesti TV megszűnése körüli hírek nyomán a Media 1 arról érdeklődött az ugyancsak Fidesz-közeli TV2-nél, van-e lehetősége az elsötétülő csatorna dolgozóinak a nagyobbik kereskedelmi tévéhez kerülni. Korábban ugyanis Huth Gergely programigazgató az általa főszerkesztett pestisracok.hu-n azt írta, a Pesti TV kiadója, a Progress Média Hungary Kft. a TV2-csoporthoz tartozik.

A TV2 a megkeresésre ezt válaszolta:

Mivel a Pesti TV nem a TV2 Csoport tagja, így nincs automatikus átjárás a csatornák között.

Megszűnik a fideszes Pesti TV

Megszűnik a csekély nézettségű, politikai provokációkra létrehozott fiatalosch fideszes tévécsatorna, a Pesti TV. A hírről a Media1 számolt be, a szaklap szerint a Pesti TV 2022. július 10-én 24:00-kor sötétül el örökre. Bár a hírt hivatalosan nem erősítette meg Vaszily Miklós, a Progress Média Hungary Kft.

Huth tévedését az okozhatta, hogy a Progress Média tulajdonosa 50 százalékban Vaszily Miklós, aki a TV2-nek az igazgatóságának elnöke is. A Progress Média másik 50 százalékát a Bizalom Vagyonkezelő Kft. birtokolja, amelynek – mint azt a G7 korábban megírta – két tényleges tulajdonosa egy szekszárdi vállalkozó, Nagy László, illetve Tima János, Orbán Viktor szülőfalujának, Alcsútdoboznak korábbi fideszes alpolgármestere. Csakhogy – derül ki a G7 cikkéből és a cégbírósági iratokból is –

a Bizalom Vagyonkezelő Kft. vagyonrendelője és kedvezményezettje is Mészáros Lőrinc.

A Progress Média cégbírósági irataiból az olvasható ki, Mészáros vagyonkezelő kft.-je 2020 júniusában

500 millió forintot juttatott a Progress Médiába tőketartalékként

úgy, hogy a tulajdoni hányada továbbra is csak 50 százalék maradt. Ezt a röpke félmilliárd forintot az akkor ősszel elindult Pesti TV kiadója még abban az évben egy az egyben el is költötte: a 2020-as éves beszámolójuk szerint bevételük mindössze 68 millió forint volt, személyi jellegű ráfordításaik (bérek és járulékaik) 15 millióra rúgtak, viszont igénybevett szolgáltatásokra elköltöttek 516 milliót. A 2020-as kiegészítő mellékletből az derül ki, ennek három jelentősebb tétele van:

  • ingatlanbérlés: 209 millió,
  • műsorkészítés: 188 millió,
  • piackutatás (a Nielsen hazai leányvállalata által): 80 millió.

A cég még nem tette közzé a 2021-es beszámolót (erre május 30-ig van határidejük), de gyanítható, ha 2020 őszén ilyen számokat produkáltak, akkor 2021-ben sem lett sokkal jobb a helyzet. Mészáros pedig inkább nem fizet tovább.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Hétfőn arról számoltunk be, a Pesti TV programigazgatója, a pestisracok.hu főszerkesztője, Huth Gergely és társa a portál kiadójából 50 millió forint osztalékot vesz ki.

A pestisracok.hu is megszűnhet, Huth Gergelyék 50 milliós osztalékot szavaztak meg maguknak

Azok után, hogy hétfőn bombaként robbant a hír, mely szerint a Pesti TV beszünteti adását, a fideszes médiabirodalom egy másik segédereje, a pestisracok.hu megszűnését veti fel az Azonnali. Megszűnik a csekély nézettségű, politikai provokációkra létrehozott fiatalosch fideszes tévécsatorna, a Pesti TV. A hírről a Media1 számolt be, a szaklap szerint a Pesti TV 2022.