Petícióban követelik a honfoglalókat erőszakos rablóknak nevező PM-es képviselő távozását

Az év első két hónapjának legveretesebb tahóságát elkövető Bakó Krisztina közéletből való távozását követelik egy online petícióban.

A politikus a képviselő testület szerdai ülésén a kötelező betelepítési kvótáról szóló vitába bekapcsolódva fejtette ki véleményét a honfoglaló magyarságról. Bakó a hazai liberális elitre oly jellemző magabiztos félműveltséggel adta elő eszmefuttatását a "Belső-Ázsiából érkező idegen kultúrájú, erőszakos népről", amely szerinte "ezer évvel ezelőtt"

"végigdúlta Európát, lopott, csalt, hazudott, gyújtogatott, mindent bevetett, majd még ráadásul földet is, azaz hont foglalt magának.”

Majdnem

Ezer évvel ezelőtt egyébként

1016-ot írtunk,

Szent István uralkodásának delelőjén járt, és legfeljebb a bolgároknak volt oka neheztelni rá, miután az előző esztendőben Bizánccal szövetségben szétverték a kora-középkori Bolgár Cárságot. De még ennek a hadjáratnak a zsákmányát is a fehérvári prépostságnak ajánlotta fel. Bakó nyilván az 1100 évvel ezelőtti európai magyar hadjáratokra gondolt, amelyet felvilágosult, ajróper értelmiségi körökben illik szégyellni. (Valaki hallotta már, hogy a szélsőséges nacionalizmussal aligha vádolható svédek, dánok, vagy norvégok szerint ciki lett volna a viking korszak?)

Meg nem értett...

Ezt a fajta bölcselkedést egyébként egyszer már hallottam egy magát "Mérnök Úrnak" hívató ritkás fogazattal, stabilan magas véralkoholszinttel, viszont igen alapos marxista történetírási ismeretekkel bíró úriembertől egy hetedik kerületi italmérésben. Még a nemzeti-konzervatívnak aligha nevezhető törzsvendégek körében sem volt sikere. Bakónak sincs. Még az egykori vezető SZDSZ-es Wittinghof Tamás budaörsi polgármester is finoman, de határozottan rendre utasította, a jobbikos Császárné Kollár Tímea pedig lemondásra szólította fel. Most egy

online petícióban követelik,

hogy távozzon a közéletből.

Mint írják,

"indokolatlanul bántó kijelentése súlyosan sérti a magyarság méltóságát. Egy ilyen szélsőséges nézeteket valló személynek nincs helye a magyar közéletben".

Ha Ön is így véli, itt csatlakozhat a petícióhoz.