Nácikkal és az antiszemitizmussal viccelt a YouTube-sztár, a Disney szakított vele

A férfi az egyik vitatott videóhoz felbérelt két indiai férfit, hogy tartsanak fel egy táblát, amelyen a "Halál minden zsidóra" felirat szerepel.

A Disney azt követően döntött a kapcsolat megszakításáról, hogy a YouTube-sztárnak az utóbbi hónapokban több nácikra vagy antiszemitizmusra utaló tartalmú videója jelent meg a világhálón.

PewDiePie, valódi nevén Felix Kjellberg, elismerte, hogy a videók provokatívak voltak, de hangsúlyozta, hogy semmiféle gyűlöletkeltést nem pártol.

A svéd férfi tavaly 15 millió dollárt keresett a YouTube közösségi videomegosztón. A Disneyvel a Maker Stúdión keresztül került kapcsolatba, amely a havonta együttesen több milliárd nézőt vonzó és a reklámok révén jól kereső YouTube-sztárokat fogja össze.

"Bár Felix a provokációival és tiszteletlenségével sok követőt szerzett magának, ezúttal túl messze ment, ezek a videók helytelenek"

 - közölte a Maker Stúdió.

Az egyik vitatott videóhoz Kjellberg egy toborzóhonlapon keresztül felbérelt két indiai férfit, hogy tartsanak fel egy táblát, amelyen a "Halál minden zsidóra" felirat szerepel. A bírálatokra azt válaszolta: csak megpróbálta megmutatni, milyen őrült az a modern világ, amiben élünk, különösen néhány online elérhető szolgáltatás és az emberek "néhány dollárért bármit mondanak".

PewDiePie nevetségesnek nevezte, hogy egyetértene ezekkel az üzenetekkel, ám azt belátta, hogy "ezek a tréfák végül is bántóak voltak".

Egyéb videóin például valaki egy horogkeresztet rajzolt, megszólalt náci himnusz és feltűnt egy náci karlendítés - ezekről mind azt állította, hogy csak viccnek szánta. PewDiePie-t tavaly ideiglenesen letiltották a Twitterről, mert viccelődött az Iszlám Állammal.