Pintér Sándor továbbra sem engedi el az állambiztonsági múltú államtitkárának kezét

Az állambiztonsági múltú bukott államtitkár Pintér Sándor egyik cégénél helyezkedhet el.

Tasnádi László azután mondott le államtitkári posztjáról, hogy kiderült: 1988-ban főhadnagyként a BRFK állambiztonsági szervének III/II-2. Osztály C alosztályának megbízott vezetője volt, 1989-ben már századosként vezette az osztályt, Nagy Imre újratemetése idején pedig operatív tisztként beépített ügynököktől, többek közt egy ÁVH-s múltú ügynöktől kapott jelentéseket.

A személyével kapcsolatban kipattant botrányra Lázár János azt mondta: amennyiben rajta múlna, nem lehetnének a rendőrség állományában az egykori III-as csoportfőnökség tagjai.

Amíg nem találják meg az utódját, Pintér Sándor közvetlen irányítása alatt fog állni az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Az Index úgy tudja, hogy Tasnádi informális befolyása a távozása ellenére is megmarad, és hogy jó eséllyel a volt Pintér-céghez, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez térhet vissza, ahol amúgy korábban is dolgozott. A belügyminiszter bizalma Tasnádi iránt tehát ezek szerint továbbra is töretlen.