A fideszes Pócs János elismerte, hogy hazudott, miután számonkérték őt a követői

A fideszes Pócs János elismerte, hogy hazudott, miután számonkérték őt a követői

Szegény Pócs János fideszes országgyűlési képviselő túl nagyot akart rúgni az ellenzékbe, és akkorát sikerült, hogy végül a hazugsága miatt a sajátjainak kellett magyarázkodnia. 

A kormánypárti politikus megosztott egy bejegyzést arról, hogy szerinte milyen következményei van annak, hogy az ellenzék nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását. 

A baloldal semmit sem változott. Most sem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, ha rajtuk múlt volna,...

Közzétette: Pócs János – 2021. február 15., hétfő

Na, most, még senki nem szavazott a Parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, arról a törvényjavaslatról volt kedden vita, amely többek között 90 napra rendkívüli felhatalmazással ruházná fel az Orbán-kormányt és az Országgyűlés egészével elismertetné a kormányzat munkáját. 

Jakab Orbánnak: úgy viselkedik, mint egy afrikai kuruzsló, de ez nem Oroszország, nem Kína

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök a parlamenti évértékelőjében bejelentette az újabb nemzeti konzultációt, illetve hangsúlyozta, hogy a hazai koronavírus elleni védekezés a kínai vakcinára épül majd. Hét pontból álló, online kitölthető nemzeti konzultációt indít a magyar kormány - erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt hétfőn az Országgyűlésben.

De ha túllépünk az első hazugságon, jöhet a következő. Ugyanis Pócs János szerint, ha az ellenzéken múlt volna (vö.: nem szavazták meg a veszélyhelyzetet),

akkor február 22-én éjféltől megszűnt volna a háziorvosok béremelése, illetve az otthonfelújítási támogatás. 

Ez az álhírterjesztés viszont már a fideszes politikus követőit is aggodalommal töltötte el. 

Az egyikük megkérdezte, hogy

"az otthon felújítási támogatás csak addig van, amíg fennáll a veszélyhelyzet? Vagy mi a végső határideje? Azért kérdezem, mert mi is szeretnénk élni a lehetőséggel."

Pócs János erre kénytelen volt kijavítani a hazugságát: "a program 2022. december 31-ig tart, jelenlegi állás szerint."

Egy másik megvezetett állampolgár szerint

"elég szomorú, hogy a háziorvosok béremelése és az otthonfelújítási támogatás csak a vészhelyzet idejére vonatkozik." 

A fideszes jellemző módon visszatámadt. "Téves az információja! Az orvosok béremelése végleges, az otthonfelújítási támogatás 2022. december 31-ig szól."