Pongrátz András, 1956 hőse Donald Trumpra szavazott

Az Alfahír telefonon érte el az 1956-os forradalom legendás szabadságharcosát.

Az 1956-os forradalom legendás szabadságharcosa szerint Donald Trump mivel egy sikeres üzletember, ésszerűbb választás, mint Hillary Clinton, aki az Obama-adminisztrációt vinné tovább, vagy még rosszabb lenne.

„Obama több adósságot halmozott fel, mint a korábbi amerikai elnökök”

- mondta az Alfahírnek Pongrátz András.

A Pongrátz-testvérek (Pongrátz András, Pongrátz Bálint, Pongrátz Ernő, Pongrátz Gergely, Pongrátz Kristóf és Pongrátz Ödön) az 1956-os forradalom idején fegyverrel harcoltak a szovjet megszállók ellen a budapesti Corvin közben.

Az emlékezés és a tisztelet koszorúi Pongrátz Gergely szobránál

Azért szívmelengető érzés, hogy a Pongrátz Gergely nevét a Zuglóban arra közlekedő villamos, illetve trolibusz a térnél megállva bemondja a hangosbeszélőn. A közterület egyébiránt takaros, ápolt, ott jártunkkor már iskolás csoportok virágait és papírzászlóit is megtaláltuk. Az viszont rossz érzéssel tölthette az ünnepi koszorúzásra érkezőket, hogy elvetemült honfitársunk széttörte a teret jelző utcatáblát...

Pongrátz András 17 éves diákként vette ki a részét az 1956-is szabadságharcból, részt vett a Sztálin-szobor ledöntésében, tanúja volt a Rádió elleni ostromnak, Soroksáron barikádot emeltek, hogy megállítsák az orosz tankokat, a Corvin-közben harcolt a megszállók ellen.