Lőw Zsolt nem tart attól, hogy ne találná meg a közös hangot Neymarral

A PSG-nél nemcsak magáért, hanem a magyar futballért is dolgozik.

A Nemzeti Sport információi szerint Lőw Zsolt két évre kötelezte el magát a Neymart, Edison Cavanit , Kylian Mbappét és Gianluigi Buffont is soraiba tudó, a kifogyhatatlan katari pénzből működő PSG-hez, és ennek apropóján adott interjút a sportlapnak.

Mint mondta, bár csak három napja van a PSG-nél, de már érzi, mekkora felelősséggel jár ehhez a klubhoz tartozni.

"Hatalmas elismerésnek veszem, hogy itt lehetek. A felelősség mellett a súlyát is érzem ennek. Az, hogy egy magyar edző eljuthat idáig, szerintem nagy tett. Tisztában vagyok azzal, hogy a PSG-nél nemcsak magamért, hanem a magyar futballért is dolgozom"

- fogalmazott.

Felidézte azt is, hogy nem volt olyan egyszerű a PSG-hez eljutnia, viszont az milyen menő, hogy a francia sztárcsapat mindent megtett azért, hogy ő legyen Thomas Tuchel segítője, és ennek érdekében átigazolja őt RB Leipzigtől.

Persze a sikerért meg kellett dolgoznia, és bár furcsán hangzik ez egy magyar futballistától/edzőtől, Lőw Zsolt meg is dolgozott a sikerért, a rivaldafényért.

"Talán nem tűnök önteltnek, ha azt mondom, büszke vagyok arra, amit hat esztendő alatt elértem. Ha a szokásosnál nagyobb tempóban is, de megugrottam azokat a lépcsőfokokat, amelyekre szükségem volt a szakmai fejlődésem érdekében. Ha olykor gyötrődtem is emiatt, mentem előre szakadatlanul. Az osztrák harmadosztályból előbb a másodosztályba, majd az élvonalba vezetett az utam, onnan pedig Lipcsébe, ahol a Bundesliga 2.-t is megjártam, mielőtt két évet a világ egyik legerősebb bajnokságában töltöttem volna. Salzburgban és Lipcsében is fantasztikus emberekkel dolgozhattam együtt, mindannyiuktól sokat tanultam, nekik is köszönhetem, hogy amikor Thomas Tuchel megkeresett azzal, tartsak vele Párizsba, úgy éreztem, készen állok a kihívásra"

- idézte fel.

A szakember a szorgalmának, a kitartásának, a tanulás iránti vágyának és az egyenességének tulajdonítja a szerződtetését.

"Ahhoz, hogy megbecsüljenek, úgy vélem, az emberi kvalitásaim is kellettek. Említettem, hogy számos üzenetet küldtek nekem az elmúlt napokban, nos, a legtöbben azt írták, hogy bár évről évre több lettem szakmailag, megmaradtam annak a jó embernek, aki évekkel ezelőtt voltam. Jólesik, hogy így gondolják"

- magyarázta.

De persze az is segített, hogy német mellett angolul is beszél, és mivel most Párizsba készül, minél előbb szeretne megtanulni franciául is.

S persze a 10 millió magyar szövetségi kapitány országában a legfontosabb kérdés, amire minden honfitársunk kész válasszal rendelkezik,

hogyan találja meg Neymarral, és a többi sztrárral a közös hangot.

"Ha fogalmazhatok így, az egyik erősségem, hogy jó kapcsolatot tudok teremteni az edzőkkel és a játékosokkal, hamar egy hullámhosszra kerülök velük. Ezen a ponton viszont megint visszakanyarodhatok arra, hogy ennek érdekében minél többször kell a kezembe venni a nyelvkönyvet, mert amilyen gyorsan csak lehet, meg kell értetnem magam velük"

- mesélt olyan dolgokról, amelyeket rajta kívül egyetlen magyar sem fog megtapasztalni.

S hogy tovább fokozza, beszélt a világbajnok olasz legendáról, Gianluigi Buffonról is.

"Azt már egy-két edzés után kijelenthetem, hogy élmény vele dolgozni. Nála többet kevesen tettek le az asztalra, ám ezt egy másodpercig nem érzékelteti. Hihetetlenül szimpatikus, közvetlen, sőt barátságos, nagy erőssége lesz a csapatunknak"

- mesélte Lőw Zsolt.

Jó neki, eközben Magyarországon (a volt klubjánál):

A játékos szerint a vezetőség miatt kellett megerőszakolni a testüket a pályán

Mint ismert, a héten az Újpest labdarúgó-csapata 3-1-es vereséget szenvedett Azerbajdzsánban, azonban aki látta a Neftci PFK elleni Európa Liga selejtezőt, az tudja, hogy ez az eredmény így is a lila-fehérek számára kedvező.Litauszki Róbert, az Újpest csapatkapitánya az okokról a Nemzeti Sportnak beszélt.