Senki sem kérte ki a Jobbik volt kommunikációs vezetőjének iratait, megdőlni látszik az ügynökvád

Radnai László most maga kérte ki a dokumentumokat, újabb blöff lepleződhet le.

Mint arról korábban beszámoltunk, Radnai László, a Jobbik volt kommunikációs igazgatója jelezte: az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárához fordul, hogy kikérje a rá vonatkozó dokumentumokat, és egyértelműen tisztázza magát a Toroczkai László által vezetett Mi Hazánk Mozgalom és a fideszes bulvármédia ügynökvádjai alól.

Radnai László portálunk megkeresésére elárulta: hétfő reggel a látogatásra sor került, Dr. Cseh Gergő Bendegúz, a levéltár főigazgatója fogadta őt, a dokumentumok kikérésére vonatkozó kérelmét pedig be is fogadták.

A kommunikációs szakember érdeklődésünkre elárulta: hivatalosan megerősítették, hogy az elmúlt időszakban senki sem kérte ki a róla szóló dokumentumokat és nem is igényelték az átvilágítását.

A fentiek alapján nehezen érthető, miért álltak elő Toroczkaiék az ügynök- vagy kémvádakkal, Radnai minden esetre korábbi ígéretéhez híven jogi elégtételre készül. Mivel az ügy a bíróságon folytatódik, a dokumentumokat vélhetően a szokásosnál gyorsabban kiadja majd a levéltár. Radnai jogi képviseletét egyébként Dr. Hegedűs László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese látja el az ügyben.

A Fidesz egyik bulvárlapja, a Ripost június közepén írta meg, hogy Toroczkai László ásotthalmi polgármester szerint Radnai Lászlót „mások küldték a pártba”, és hogy ezt leleplezzék, kikérik a kommunikációs igazgatóról szóló iratokat az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától, mivel a szakember „elképesztő karriert futott be a kommunista titkosszolgálat egyik közismert fedőszervezetében, a Chemolimpex nevű külkereskedelmi cégben.”

Radnai szombaton a köztévé műsorában úgy reagált,  a szovjet-magyar titkosszolgálat tagja nehezen lehetett volna, mivel 21 éves korában került a Chemolimpex nevű külkereskedelmi céghez. Szerinte bár biztosan voltak a cégben BM-esek és titkosszolgálati műveleteket végző emberek, Toroczkaiék állításával 11 ezer külkereskedelemi dolgozót sikerült vérig sérteni.

A Jobbik volt kommunikációs igazgatója visszautasítja Toroczkai minden vádját

A napokban interjút adott a Heti Válasznak Radnai László, a Jobbik volt kommunikációs igazgatója, akit Toroczkai László, a kormánymédiát (és most már az általa balliberálisnak nevezett sajtót is) körbeturnézó ásotthalmi polgármester többször is súlyos vádakkal illetett.